ကြ်န္ေတာ္ဘေလာ့ဂါေလးကို လာၾကည့္သူအေပါင္းတို႔ ကိုယ္စိတ္ႏွလုံးရႊင္လန္းၾကပါေစလို႔ဆုမြန္ေကာင္းေတာင္းလၽွက္ပါ၊...

Tuesday, 12 January 2016

ၾကက္ပစ္ ဂိမ္း [24.2 MB] [apk]


Chicken shot: Space warrior

Download Chicken shot: Space warrior Android free game.

 Download


Credit.by  ThanToeAung
အဆင္ေျပပါေစ..
ဝက္စတူး ခ်က္နည္း ေကာင္းထက္ေက်ာ္- ျမန္မာဒံေပါက္'s photo. ေကာင္းထက္ေက်ာ္- ျမန္မာဒံေပါက္ **... ဝက္စတူး ခ်က္ဖို႕ လိုအပ္တာေလးေတြ… 1. ဝက္ (pork hock) – ၁ ကီလို 2. ဆီ – 2/3 cup (160 ml) 3. အညိဳေရာင္ သၾကား (brown sugar) – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ 4. အခြံမခြါပဲ ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၁၅ တက္ 5. နာနတ္ပြင့္ (star anise) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္႔ 6. အမည္းေရာင္ ဖာလာေစ့ (black cardamon pod) – ၇ ခု 7. သံုးလက္မ အရွည္ခန္႔ သစ္ဂ်ပိုး (cinnamon stick) – ၂ ေခ်ာင္း 8. ဂ်င္းမွဳန္႕ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း 9. chicken powder – ခ်င့္ခ်ိန္ထည့္ေပးပါ။ 10. ဆား – ခ်င့္ခ်ိန္ထည့္ေပးပါ။ 11. ဆား ၾကက္ဥျပဳတ္ (သို႔) ရိုးရိုး ၾကက္ဥျပဳတ္ – ၃ လံုး (ဆားၾကက္ဥထည့္လွ်င္ အျဖဴသားမမာသြားပဲ ပိုၿပီးစားေကာင္းပါတယ္။) 12. မွဳိ – လက္တစ္ဆုပ္ခန္႔ 13. ကန္ဇြန္းရြက္ – လက္တစ္ဆုပ္ခန္႔ 14. ငရုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္ pork hock ကို အေမႊးမ်ားပိုၿပီးေျပာင္စင္သြားေစရန္ နွင့္ အနံ႔ပိုေမႊးေစရန္ မီးျဖင့္ အနည္းငယ္ၿမိွဳက္ေပးပါ။ (မီးကြ်မ္းထားသည့္ အမဲမွဳန္႔မ်ားေၾကာင့္ မခါးေစရန္ ေရေဆးေပးၿပီး၊ ဆီထဲထည့္ေၾကာ္ေသာအခါ အရမ္းမေပါက္ေစရန္ တတ္ႏိူင္သမွ် ေရေျခာက္ေအာင္ paper towel ျဖင့္ သုတ္ထားပါ။) ဆီ နွင့္ သၾကားကို medium high heat ျဖင့္ အပူေပးထားပါ။ သၾကားမ်ား ေအာက္ပံုပါအတိုင္း စၿပီးေပ်ာ္လာသည္နွင့္ (ဇြန္းျဖင့္ ေမႊလွ်င္ ဇြန္းမွာ ကပ္ၿပီး ခဲသြားတတ္သျဖင့္ မေမႊရပါ။) medium heat သို႔ေလွ်ာ့ၿပီး ဝက္သားကိုထည့္ပါ။ (မီးအားျပင္းလွ်င္ သၾကားတူးၿပီး မည္းသြားတတ္ပါသည္။) အသားအားလံုး နီညိဳေရာင္ ျဖစ္လာေအာင္ ဟိုဖက္၊ ဒီဖက္လွန္ၿပီးေၾကာ္ေပးပါ။ အသားအားလံုး နီညိဳေရာင္ ျဖစ္လာသည္နွင့္ သၾကားမတူးေအာင္ ခ်က္ခ်င္း ေရေႏြး (အသား ၃ ပံု ၁ ပံုခန္႔ျမွဳပ္ေအာင္)ထည့္ေပးပါ။ (ဆီပူထဲ ေရေႏြးထည့္ခ်တာျဖစ္၍ ဆီစင္တတ္ေသာေၾကာင့္ သတိထား ထည့္ေပးေစခ်င္ပါတယ္။) ၿပီးလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၊ နာနတ္ပြင့္၊ ဖာလာေစ့၊ သစ္ဂ်ပိုး၊ ဂ်င္းမွဳန္႔၊ chicken powder နွင့္ ဆားတို႕ကို ထည့္ကာ အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး ျဖင့္ ၄၅ မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေနာက္တစ္ဖက္လွန္ေပး၍ ၾကက္သြန္ျဖဴ အခြံ၊ နာနတ္ပြင့္၊ ဖာလာေစ့၊ သစ္ဂ်ပိုးဖတ္တို႔ကို ဆယ္ထုတ္ေပးပါ။ ေရေႏြး အနည္းငယ္ နွင့္ ၾကက္ဥျပဳတ္ထည့္ကာ အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး ၄၅ မိနစ္ခန္႔ (သို႔) အသားနွင့္ အရည္ေနအထား မိမိစိတ္ၾကိဳက္ရေအာင္ တည္ထားေပးပါ။ မွဳိ ၊ ကန္ဇြန္းရြက္ နွင့္ ငရုတ္ေကာင္းထည့္ကာ အနည္းငယ္ေမႊၿပီး ၅ မိနစ္ခန္႔ တည္ၿပီးလွ်င္ မီးဖိုမွဖယ္ၿပီး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။ Excellent- Foods Corner မွ ဟင္းခ်က္၀ါသနာရွင္မ်ားအတြက္ ျပန္လည္မွ်ေ၀ပါသည္။ Credit to Chaw Su's Food Friends ---------- ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္းမ်ိဳးစံုႏွင့္ ေရွာင္ရန္၊ ေဆာင္ရန္၊ လိုက္နာရန္တို့ကို အျမဲတင္ေပးေနတဲ့ ( ေကာင္းထက္ေက်ာ္- ျမန္မာဒံေပါက္) ဆိုတဲ့ ဒီ Page ေလးကို Like လုပ္ထားႏိုင္ၾကပါတယ္။ www.facebook.com/pages/ေကာင္းထက္ေက်ာ္-ျမန္မာဒံေပါက္/660513750758838

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
ဝက္စတူး ခ်က္နည္း ေကာင္းထက္ေက်ာ္- ျမန္မာဒံေပါက္'s photo. ေကာင္းထက္ေက်ာ္- ျမန္မာဒံေပါက္ **... ဝက္စတူး ခ်က္ဖို႕ လိုအပ္တာေလးေတြ… 1. ဝက္ (pork hock) – ၁ ကီလို 2. ဆီ – 2/3 cup (160 ml) 3. အညိဳေရာင္ သၾကား (brown sugar) – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ 4. အခြံမခြါပဲ ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၁၅ တက္ 5. နာနတ္ပြင့္ (star anise) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္႔ 6. အမည္းေရာင္ ဖာလာေစ့ (black cardamon pod) – ၇ ခု 7. သံုးလက္မ အရွည္ခန္႔ သစ္ဂ်ပိုး (cinnamon stick) – ၂ ေခ်ာင္း 8. ဂ်င္းမွဳန္႕ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း 9. chicken powder – ခ်င့္ခ်ိန္ထည့္ေပးပါ။ 10. ဆား – ခ်င့္ခ်ိန္ထည့္ေပးပါ။ 11. ဆား ၾကက္ဥျပဳတ္ (သို႔) ရိုးရိုး ၾကက္ဥျပဳတ္ – ၃ လံုး (ဆားၾကက္ဥထည့္လွ်င္ အျဖဴသားမမာသြားပဲ ပိုၿပီးစားေကာင္းပါတယ္။) 12. မွဳိ – လက္တစ္ဆုပ္ခန္႔ 13. ကန္ဇြန္းရြက္ – လက္တစ္ဆုပ္ခန္႔ 14. ငရုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္ pork hock ကို အေမႊးမ်ားပိုၿပီးေျပာင္စင္သြားေစရန္ နွင့္ အနံ႔ပိုေမႊးေစရန္ မီးျဖင့္ အနည္းငယ္ၿမိွဳက္ေပးပါ။ (မီးကြ်မ္းထားသည့္ အမဲမွဳန္႔မ်ားေၾကာင့္ မခါးေစရန္ ေရေဆးေပးၿပီး၊ ဆီထဲထည့္ေၾကာ္ေသာအခါ အရမ္းမေပါက္ေစရန္ တတ္ႏိူင္သမွ် ေရေျခာက္ေအာင္ paper towel ျဖင့္ သုတ္ထားပါ။) ဆီ နွင့္ သၾကားကို medium high heat ျဖင့္ အပူေပးထားပါ။ သၾကားမ်ား ေအာက္ပံုပါအတိုင္း စၿပီးေပ်ာ္လာသည္နွင့္ (ဇြန္းျဖင့္ ေမႊလွ်င္ ဇြန္းမွာ ကပ္ၿပီး ခဲသြားတတ္သျဖင့္ မေမႊရပါ။) medium heat သို႔ေလွ်ာ့ၿပီး ဝက္သားကိုထည့္ပါ။ (မီးအားျပင္းလွ်င္ သၾကားတူးၿပီး မည္းသြားတတ္ပါသည္။) အသားအားလံုး နီညိဳေရာင္ ျဖစ္လာေအာင္ ဟိုဖက္၊ ဒီဖက္လွန္ၿပီးေၾကာ္ေပးပါ။ အသားအားလံုး နီညိဳေရာင္ ျဖစ္လာသည္နွင့္ သၾကားမတူးေအာင္ ခ်က္ခ်င္း ေရေႏြး (အသား ၃ ပံု ၁ ပံုခန္႔ျမွဳပ္ေအာင္)ထည့္ေပးပါ။ (ဆီပူထဲ ေရေႏြးထည့္ခ်တာျဖစ္၍ ဆီစင္တတ္ေသာေၾကာင့္ သတိထား ထည့္ေပးေစခ်င္ပါတယ္။) ၿပီးလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၊ နာနတ္ပြင့္၊ ဖာလာေစ့၊ သစ္ဂ်ပိုး၊ ဂ်င္းမွဳန္႔၊ chicken powder နွင့္ ဆားတို႕ကို ထည့္ကာ အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး ျဖင့္ ၄၅ မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေနာက္တစ္ဖက္လွန္ေပး၍ ၾကက္သြန္ျဖဴ အခြံ၊ နာနတ္ပြင့္၊ ဖာလာေစ့၊ သစ္ဂ်ပိုးဖတ္တို႔ကို ဆယ္ထုတ္ေပးပါ။ ေရေႏြး အနည္းငယ္ နွင့္ ၾကက္ဥျပဳတ္ထည့္ကာ အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး ၄၅ မိနစ္ခန္႔ (သို႔) အသားနွင့္ အရည္ေနအထား မိမိစိတ္ၾကိဳက္ရေအာင္ တည္ထားေပးပါ။ မွဳိ ၊ ကန္ဇြန္းရြက္ နွင့္ ငရုတ္ေကာင္းထည့္ကာ အနည္းငယ္ေမႊၿပီး ၅ မိနစ္ခန္႔ တည္ၿပီးလွ်င္ မီးဖိုမွဖယ္ၿပီး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။ Excellent- Foods Corner မွ ဟင္းခ်က္၀ါသနာရွင္မ်ားအတြက္ ျပန္လည္မွ်ေ၀ပါသည္။ Credit to Chaw Su's Food Friends ---------- ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္းမ်ိဳးစံုႏွင့္ ေရွာင္ရန္၊ ေဆာင္ရန္၊ လိုက္နာရန္တို့ကို အျမဲတင္ေပးေနတဲ့ ( ေကာင္းထက္ေက်ာ္- ျမန္မာဒံေပါက္) ဆိုတဲ့ ဒီ Page ေလးကို Like လုပ္ထားႏိုင္ၾကပါတယ္။ www.facebook.com/pages/ေကာင္းထက္ေက်ာ္-ျမန္မာဒံေပါက္/660513750758838

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...